Hsp-Massage is een massage speciaal ontwikkeld voor de Hooggevoelige, Hsp of Hoogsensitieve persoon. Ben je niet Hooggevoelig, maar heb je last van overmatig stress, angst of Burn-out klachten dan kan deze massage je ook helpen.

Tijdens de Hsp-Massage wordt er intuïtief  gewerkt, verschillende en chakra en meridiaan punten worden behandeld. Het zenuwstelsel, dat juist overprikkeld is wordt tot rust gebracht. De bijnieren worden getemperd, zodat het cortisol niveau (stresshormoon) daalt. Aangezien de hersenen eveneens zenuwbanen zijn, worden ook deze tot rust gebracht, met als gevolg (tijdelijk) geen overdaad aan prikkels en een schoon en verfrist gevoel. Dit creëert ruimte voor de overvloed aan gedachten en emoties. De massage versterkt ook de aarding, wat voor Hsp’ers erg belangrijk is.

Er wordt gewerkt met natuurlijke etherische oliën. De massage duurt ongeveer 75 minuten daarnaast is er ruimte voor een korte intake de eerste behandeling.


Effecten Hsp-Massage:

De effecten zijn afhankelijk o.a. van de mate van overprikkeling. Voor de effecten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De Hsp-Massage kan los worden geboekt, maar heeft het meest effect in combinatie met een Hsp-coachingstraject

VoorNa
Stress, spanningOntspanning
(daling van stress hormonen)
Hyperactiviteit of
terugtrek gedrag (overprikkeling)
Rustiger
(zenuwstelsel gekalmeerd)
Concentratieproblemen/ snel afgeleid, piekerenMeer gefocused
(betere aarding)
VermoeidheidMeer energie
Groter lichaams/zelf bewustzijnBeter eigen grenzen aangeven
Nervositeit, angstigGevoel van veiligheid
SlapeloosheidBeter inslapen en doorslapen
Stemmingswisselingen, somberheidBewuster voelen, emotionele balans
Stress wat zich vaak uit in (hoofdpijn, hyperventelatie, darmproblemen/ buikpijn, gewrichtspijnen etc)Vermindering lichamelijke klachten